Contact

via mail: nele@huisalfons.be
telefonisch: +32 486 02 06 81

Adres

huisalfons
Lange Schipstraat 1
2800 Mechelen
Open in Google Maps

Cadeaubon

Geef je graag een onvergetelijk verblijf cadeau in huisalfons? Mail nele@huisalfons.be.

 
 

Bereikbaarheid

Met de trein

huisalfons ligt op 1 km van het centraal station van Mechelen.

Vanaf het station kan je te voet gaan, een taxi nemen of de bus nemen naar huisalfons: de centrumpendel (lijn 1) vertrekt vanaf perron 9 en brengt je op 5 minuten tot vlakbij (halte Korenmarkt).

Je kan ook een fiets huren aan het station van Mechelen via Blue bike.

Met de wagen

De Lange Schipstraat is een autoluwe straat. Dit betekent dat je enkel voor 11u en na 18u de straat kan inrijden met de wagen. Er is geen parkeermogelijkheid in de straat, je kan wel even stationeren om bagage uit of in te laden.

Parkeren

De dichtstbijzijnde parking is Parking Lamot op 150m van huisalfons (betalend).

Gratis parkeren kan op de parking aan het Douaneplein op 1,8km van huisalfons. Op zaterdag is er een shuttle bus van 9u tot 19u vanaf het Douaneplein tot in het centrum.

Er zijn nog verschillende andere parkings in Mechelen, meer info vind je hier


Over mij

Na een carrière in het buitengewoon onderwijs, wou ik een andere weg inslaan. Mooie interieurs, architectuur, mode, kunst, lekkere ontbijtjes, reizen… Het inspireert me al mijn hele leven en bracht me ertoe om zelf gastenkamers in te richten en mensen te ontvangen in mijn fijne thuisstad Mechelen. Welkom!

Heeft u een vraag over Mechelen, huisalfons of de gezellige straten errond? Ik sta altijd klaar voor een gezellige babbel.

huisalfons werd genoemd naar z’n architect, Alfons Roose. Over de man of het huis hebben we weinig informatie gevonden. We weten wel dat ons huis dateert van de jaren 1930 en dat Alfons Roose verschillende gebouwen in de stad Mechelen heeft ontworpen, onder meer het speelgoedmuseum en verschillende privéwoningen.

Nele